The Belgian Voyage Club vzw info@bvc.be

Meeting Antwerpen oktober 2019

BVC Log, stardate 97621.01

Ok, het is alweer 2 maand geleden dat we de laatste BVC meeting hebben gehad in Antwerpen, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om blogje te schrijven hierover.

We schrijven 16/11/2019, 13u ofwel stardate 47634.44 zoals mijn converter aangeeft 🙂
Ik kom aan in de Zurenborger, klaar voor een gezellig samenzijn met de groep.
Dennis, Paul en Kris zaten al boven te wachten op wat we eerder al hoopten een grote opkomst.
Jammer genoeg hadden Patrick en Kim andere verplichtingen, 2 man minder dus, maar je weet nooit hoeveel mensen erop af komen natuurlijk.
Linda en Jean Pierre kwamen boven en nadien ook Nico.

Op 7 zijn we gebleven dus zijn we maar gestart. Er was een nieuw gezelschapsspel bijgekomen dus konden we niet anders dan deze uit te proberen en natuurlijk onze “kritische” mening te geven.

Het spel heette Star Trek Galactic Enterprises. Nee, geen spel waarin je Starfleet moet helpen om de Borg te verslaan ofzo, maar een spel waarin je getransformeerd wordt tot een Ferengi handelaar (of zwendelaar kan je het ook noemen).
Het is een kaartspel in combinatie met kaartjes die gold pressed latinum moeten voorstellen waarbij je de zaken die op de kaarten staan per opbod moet inkopen en nadien probeert te verkopen aan de best mogelijke prijs (wat niet altijd de duurste prijs mag zijn, bleek na een tijdje het geval te zijn).
Verkoop je te duur, ben je je inkomst kwijt, ben je te goedkoop, heb je de inkoopprijs terug, dus het doel is om goed in te schatten hoe je inkoopt en tegen welke prijs je nadien verkoopt.

Het lijkt ingewikkeld, en als je de spelregels zou lezen, zou je dat ook denken, maar eens je aan het spelen bent, begint alles vorm te krijgen.
Niet alleen kopen en verkopen is een strategie in het spel, er waren ook kaarten waarbij je andere spelers erin kon luizen en het zo spannender kon maken.

De rondes werden gespeeld, en zoals ik al zei begon het spel vorm te krijgen.
Na een uurtje en een half ongeveer strekten we de benen nog eens, gingen we wat bijtanken (sommigen zelfs letterlijk met Tank 7) en werd het spel verder gezet.

Natuurlijk na een korte pauze en wat uit het spel geraakt te zijn, begint men al wel eens wat meer te babbelen onderling en is het spel wat verloren gegaan in de gesprekken die we hadden.

Uiteindelijk was het wel een gezellige namiddag met spel, vertel en drank. Wat meer moet een mens hebben dan samen te zijn met gelijkgestemde zielen die samen hun hobby komen spelen en erover vertellen.
Een aflevering hebben we die dag nu nier meer gezien, but who cares, het was gezellig!

Hopelijk door dit te lezen, zijn er meerdere mensen geïnteresseerd geraakt in het bijwonen van zo’n meetings, lees daarvoor alles maar eens na op facebook, de website en de newsletter waar en wanneer er samenkomsten zijn.
Kan je niet komen, kan je ons ook altijd vinden op de verschillende Comic Cons en Facts.
De volgende Comic Con is niet ver meer, dus kaartjes kopen allemaal !


Ik zou van deze gelegenheid ook iedereen nog een gelukkig nieuwjaar willen toewensen en voor de familie van Werner Ketels, die we onlangs veel te vroeg zijn verloren, veel sterkte toegewenst in deze donkere dagen nog.


Tot een volgende keer op een bijeenkomst of Con,


Signing off and computer, end program,

Tim Verbesselt

BVC’s log, stardate 47634.44

Ondertussen is de vakantie begonnen en hebben de vakantiegangers hun reis naar Risa al geboekt en genieten van de Risan zon met een romulan ale bij de hand.
Bij BVC zijn ondertussen ook al de evenementen voor de komende maanden aangemaakt op Facebook en zijn de uitnodigingen reeds verstuurd. Kijk gerust eens op de pagina voor verdere details.
Er komt ook de laatste tijd meer en meer nieuws over de nieuwe reeks van Picard. (Al weten we nog niet heel zeker of we hem admiraal, ambasador of wat dan ook moeten noemen).
Ik zou zo zeggen, feel free om details te posten over deze nieuwe reeks. Alle info is welkom.
Ikzelf ben ondertussen ook naar een andere serie aan het kijken. The Magicians.
Wat heeft dit nu met Star Trek te maken hoor ik al denken. (Ja ik ben half telepatisch ).
Wel in het eerste geval niets maar in het eerste seizoen was er geen enkele aflevering gepasseerd of er werd wel ergens naar een star trek quote of aflevering of wat dan ook gerefereerd.
Ik was wel eens benieuwd hoe dit kwam en ben de details gaan opzoeken over de cast en crew en ben uitgekomen op een van de makers/ schrijvers van de reeks, namelijk Lev Grossman, de schrijver van de boeken van de reeks.
Ik heb wat verder gezocht wat hem zo aantrok naar Star Trek referenties en kwam erop uit dat hij ook de schrijver is van het boek Warp, waar het gaat over iemand die het verschil niet kan zien tussen de echte wereld en het sci-fi gebeuren in Star Trek. (Ik zie eigenlijk ook niet veel verschil maar ja).
Zijn er nog mensen die deze reeks kennen en de referenties naar star trek willen uitdiepen, feel free. Of zijn er mensen die nog series of films hebben gezien waar Star Trek een rol in speelt, comments staan below .
Conclusie van deze blog nu is, we kijken allemaal uit naar de nieuwe Star Trek reeksen die eraan komen en hebben nu ook geleerd dat je niet altijd Star Trek moet kijken om Star Trek gerelateerde zaken tegen te komen.
We kijken ernaar uit om jullie massaal tegen te komen op komende meetings en cons en ik wens ieder van u een prettige vakantie toe.

🖖

Live long and prosper. 

Tim

Meeting Antwerpen 18 mei 2019

Zaterdag 18 mei was weer een dag om naar uit te kijken. BVC meeting in Antwerpen.

Even leek het mis te gaan: de zaal was dubbel geboekt. Maar gelukkig kregen we nog een andere zaal ter beschikking.

De grote afwezigen waren Kris en Patrick die door persoonlijke omstandigheden verhinderd waren, maar geen nood, het bestuur was zeker wel vertegenwoordigd door Kim en Dennis.

We waren uiteindelijk met 9 leden samen dus het feest kon van start gaan.
1 nieuw gezicht was er toch ook weer bij, Fonzie, al zei hij wel dat hij vroeger nog lid is geweest maar door tijdsgebrek niet naar de meetings of andere evenementen kon komen, maar zeker welkom terug alvast.

Jammer genoeg hadden we daar niet de mogelijkheid om een laptop of switch (die had Kim meegebracht met het spel start trek Pinball op) aan te sluiten, maar gelukkig hadden we Dennis nog die de star Trek Monopoly mee had. Volledig nieuw en nog in de verpakking. Spannend dus.

Drank was besteld, iedereen was voorzien, so ready to undock and to warp to the continuüm of Star Trek Monopoly.

Het spel zelf was wel een kopie van het origineel maar het is natuurlijk altijd leuk om in de sfeer te zitten van onze aller geliefde reeks.

Natuurlijk leek het meer op een Ferengi gameplay daar je alleen planeten, starships etc kon kopen en verkopen en de starships en fleets die je kon bijzetten leken verdacht veel op de gewone huisjes van Monopoly, maar een kniesoor die daarop let 😀

Het spel werd afgewisseld met gesprekken onderling over de series, meetings, comic cons, … en natuurlijk door onoplettendheid verloor soms iemand zijn kans om geld te incasseren van gekochte planeten (we zullen maar geen namen noemen  )

Bijna 18u, en zoals we monopoly kennen, was het spel nog lang niet gedaan en werd Nico uitgeroepen als winnaar van het spel.
Hij kreeg dan het prijzenpakket dat voorzien was door Linda die nog wat boeken en t-shirts had klaarliggen voor een tombola. (hartelijk dank voor deze bijdrage trouwens Linda)

Iedereen gelukkig en voldaan naar huis met afscheid tot op de volgende meeting, lasershoot of comic con.

Op naar een volgende …..

Tim

Meeting Antwerpen November 2018

Ik was vroeger al lid van BVC maar wegens tijdsgebrek ben ik er niet aan toegekomen om naar meetings en events te gaan van de club. Nu 2 jaar geleden had ik me terug lid gemaakt en ben ik naar een aantal edities van facts geweest en heb daar de mensen achter de schermen van de club beter leren kennen. Natuurlijk weeral wegens tijdsgebrek kwam het er weer niet van om naar de meetings te komen, maar vandaag was het moment aangebroken, de eerste meeting voor mij bij BVC in Antwerpen.

Na wat nader kennis te maken met de mensen gingen we van start. Thema was vandaag het kaartspel Star Trek Fluxx (net nieuw uitgekomen trouwens). Nooit iets gelijkaardig gespeeld maar kom, het gezelschap valt goed mee, de sfeer was gezet, dus we vliegen erin.

Nadat Kim en Kris ons met hand en tand de regels hadden uitgelegd, gingen we van start. Uiteindelijk viel het reglement goed mee (daar de regels van het spel toch constant veranderden ? ) en won ik met veel beginnersgeluk het eerste spel.

De kaarten werden opnieuw verdeeld en we starten opnieuw.
Het bleef duren, en de regels bleven zich aanpassen zodat het moeilijker en moeilijker werd om te winnen. (Het had misschien ook wel te maken met het feit dat we met veel meer spelers aan het spelen waren dan de bedoeling was maar alle, het was tof met een toffe bende, dus niet te klagen…)
Na een tijdje werd het wel tijd om af te sluiten en geen winnaar meer uit te roepen, anders was er geen tijd meer om een aflevering op te zetten en dat mag natuurlijk niet ontbreken.

In het begin van de meeting was al overeengekomen dat we de eerste aflevering van Discovery gingen kijken dus alles werd hiervoor klaargezet. Misschien had Murphy ermee te maken maar hier ging het wel even mis met de techniek. Eerst geen connectie met de speaker en daarna slechte internetverbinding met netflix.

Uiteindelijk kon de aflevering toch starten.

Maar Murphy had nog extra plannen met de computer en na een kwartier weer weinig of geen verbinding meer met netflix.
Het was dan toch al laat en hebben we beslist om de meeting te beëindigen.

Ondanks onze goede vriend Murphy was het wel een zeer geslaagde namiddag, voor meerdere herhalingen vatbaar zelfs voor mij. Goed gezelschap en een vlotte babbel met gelijkgestemde mensen, meer moet dat niet zijn.

Op naar de volgende editie zou ik zo zeggen.

Tim

Meeting Antwerpen april 2017

Ik keek er al een dikke week naar uit om nog eens met gelijkgezinden naar een Star Trek aflevering te kijken.

Ik vertrok dus ruim op tijd, rond 12u30 al, met de tram, om eerst even in de Gamebuster en de Mediamarkt rond te kunnen lopen om misschien nog een goeie film te scoren, voor ik de meeting in het cafe Via Via binnenstapte.

Om 14u begon de meeting met een kleine introductie van de nieuwe site en wat weetjes over de nieuwe Star Trek series, Discovery. Een half uurtje later begonnen we met de Hoger Lager quiz. Patrick was de quizmaster en ik zat bij de groep van Kris, Dennis en Kim. De andere groep was Andy, Geert en Nico. Het waren geen gemakkelijke vragen. Voor niemand denk ik, want er was uiteindelijk geen winnaar. Het eindigde gelijk met 3 – 3.

 Om 17u  begonnen we met een aflevering van TOS (The City on the Edge of Forever). Het was een goede aflevering. Het gaat over wat er gebeurt als je iets verandert aan de tijdlijn en de gevolgen ervan.

Rond 17u45 was het gedaan en hebben we samen opgeruimd. Het was een toffe namiddag en ik kijk al uit naar de volgende meeting.  

Yves