The Belgian Voyage Club vzw info@bvc.be

Meeting Antwerpen 18 mei 2019

Zaterdag 18 mei was weer een dag om naar uit te kijken. BVC meeting in Antwerpen.

Even leek het mis te gaan: de zaal was dubbel geboekt. Maar gelukkig kregen we nog een andere zaal ter beschikking.

De grote afwezigen waren Kris en Patrick die door persoonlijke omstandigheden verhinderd waren, maar geen nood, het bestuur was zeker wel vertegenwoordigd door Kim en Dennis.

We waren uiteindelijk met 9 leden samen dus het feest kon van start gaan.
1 nieuw gezicht was er toch ook weer bij, Fonzie, al zei hij wel dat hij vroeger nog lid is geweest maar door tijdsgebrek niet naar de meetings of andere evenementen kon komen, maar zeker welkom terug alvast.

Jammer genoeg hadden we daar niet de mogelijkheid om een laptop of switch (die had Kim meegebracht met het spel start trek Pinball op) aan te sluiten, maar gelukkig hadden we Dennis nog die de star Trek Monopoly mee had. Volledig nieuw en nog in de verpakking. Spannend dus.

Drank was besteld, iedereen was voorzien, so ready to undock and to warp to the continuüm of Star Trek Monopoly.

Het spel zelf was wel een kopie van het origineel maar het is natuurlijk altijd leuk om in de sfeer te zitten van onze aller geliefde reeks.

Natuurlijk leek het meer op een Ferengi gameplay daar je alleen planeten, starships etc kon kopen en verkopen en de starships en fleets die je kon bijzetten leken verdacht veel op de gewone huisjes van Monopoly, maar een kniesoor die daarop let 😀

Het spel werd afgewisseld met gesprekken onderling over de series, meetings, comic cons, … en natuurlijk door onoplettendheid verloor soms iemand zijn kans om geld te incasseren van gekochte planeten (we zullen maar geen namen noemen  )

Bijna 18u, en zoals we monopoly kennen, was het spel nog lang niet gedaan en werd Nico uitgeroepen als winnaar van het spel.
Hij kreeg dan het prijzenpakket dat voorzien was door Linda die nog wat boeken en t-shirts had klaarliggen voor een tombola. (hartelijk dank voor deze bijdrage trouwens Linda)

Iedereen gelukkig en voldaan naar huis met afscheid tot op de volgende meeting, lasershoot of comic con.

Op naar een volgende …..

Tim