The Belgian Voyage Club vzw info@bvc.be

BVC’s log, stardate 47634.44

Ondertussen is de vakantie begonnen en hebben de vakantiegangers hun reis naar Risa al geboekt en genieten van de Risan zon met een romulan ale bij de hand.
Bij BVC zijn ondertussen ook al de evenementen voor de komende maanden aangemaakt op Facebook en zijn de uitnodigingen reeds verstuurd. Kijk gerust eens op de pagina voor verdere details.
Er komt ook de laatste tijd meer en meer nieuws over de nieuwe reeks van Picard. (Al weten we nog niet heel zeker of we hem admiraal, ambasador of wat dan ook moeten noemen).
Ik zou zo zeggen, feel free om details te posten over deze nieuwe reeks. Alle info is welkom.
Ikzelf ben ondertussen ook naar een andere serie aan het kijken. The Magicians.
Wat heeft dit nu met Star Trek te maken hoor ik al denken. (Ja ik ben half telepatisch ).
Wel in het eerste geval niets maar in het eerste seizoen was er geen enkele aflevering gepasseerd of er werd wel ergens naar een star trek quote of aflevering of wat dan ook gerefereerd.
Ik was wel eens benieuwd hoe dit kwam en ben de details gaan opzoeken over de cast en crew en ben uitgekomen op een van de makers/ schrijvers van de reeks, namelijk Lev Grossman, de schrijver van de boeken van de reeks.
Ik heb wat verder gezocht wat hem zo aantrok naar Star Trek referenties en kwam erop uit dat hij ook de schrijver is van het boek Warp, waar het gaat over iemand die het verschil niet kan zien tussen de echte wereld en het sci-fi gebeuren in Star Trek. (Ik zie eigenlijk ook niet veel verschil maar ja).
Zijn er nog mensen die deze reeks kennen en de referenties naar star trek willen uitdiepen, feel free. Of zijn er mensen die nog series of films hebben gezien waar Star Trek een rol in speelt, comments staan below .
Conclusie van deze blog nu is, we kijken allemaal uit naar de nieuwe Star Trek reeksen die eraan komen en hebben nu ook geleerd dat je niet altijd Star Trek moet kijken om Star Trek gerelateerde zaken tegen te komen.
We kijken ernaar uit om jullie massaal tegen te komen op komende meetings en cons en ik wens ieder van u een prettige vakantie toe.

🖖

Live long and prosper. 

Tim