The Belgian Voyage Club vzw info@bvc.be

Meeting Antwerpen oktober 2019

BVC Log, stardate 97621.01

Ok, het is alweer 2 maand geleden dat we de laatste BVC meeting hebben gehad in Antwerpen, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om blogje te schrijven hierover.

We schrijven 16/11/2019, 13u ofwel stardate 47634.44 zoals mijn converter aangeeft 🙂
Ik kom aan in de Zurenborger, klaar voor een gezellig samenzijn met de groep.
Dennis, Paul en Kris zaten al boven te wachten op wat we eerder al hoopten een grote opkomst.
Jammer genoeg hadden Patrick en Kim andere verplichtingen, 2 man minder dus, maar je weet nooit hoeveel mensen erop af komen natuurlijk.
Linda en Jean Pierre kwamen boven en nadien ook Nico.

Op 7 zijn we gebleven dus zijn we maar gestart. Er was een nieuw gezelschapsspel bijgekomen dus konden we niet anders dan deze uit te proberen en natuurlijk onze “kritische” mening te geven.

Het spel heette Star Trek Galactic Enterprises. Nee, geen spel waarin je Starfleet moet helpen om de Borg te verslaan ofzo, maar een spel waarin je getransformeerd wordt tot een Ferengi handelaar (of zwendelaar kan je het ook noemen).
Het is een kaartspel in combinatie met kaartjes die gold pressed latinum moeten voorstellen waarbij je de zaken die op de kaarten staan per opbod moet inkopen en nadien probeert te verkopen aan de best mogelijke prijs (wat niet altijd de duurste prijs mag zijn, bleek na een tijdje het geval te zijn).
Verkoop je te duur, ben je je inkomst kwijt, ben je te goedkoop, heb je de inkoopprijs terug, dus het doel is om goed in te schatten hoe je inkoopt en tegen welke prijs je nadien verkoopt.

Het lijkt ingewikkeld, en als je de spelregels zou lezen, zou je dat ook denken, maar eens je aan het spelen bent, begint alles vorm te krijgen.
Niet alleen kopen en verkopen is een strategie in het spel, er waren ook kaarten waarbij je andere spelers erin kon luizen en het zo spannender kon maken.

De rondes werden gespeeld, en zoals ik al zei begon het spel vorm te krijgen.
Na een uurtje en een half ongeveer strekten we de benen nog eens, gingen we wat bijtanken (sommigen zelfs letterlijk met Tank 7) en werd het spel verder gezet.

Natuurlijk na een korte pauze en wat uit het spel geraakt te zijn, begint men al wel eens wat meer te babbelen onderling en is het spel wat verloren gegaan in de gesprekken die we hadden.

Uiteindelijk was het wel een gezellige namiddag met spel, vertel en drank. Wat meer moet een mens hebben dan samen te zijn met gelijkgestemde zielen die samen hun hobby komen spelen en erover vertellen.
Een aflevering hebben we die dag nu nier meer gezien, but who cares, het was gezellig!

Hopelijk door dit te lezen, zijn er meerdere mensen geïnteresseerd geraakt in het bijwonen van zo’n meetings, lees daarvoor alles maar eens na op facebook, de website en de newsletter waar en wanneer er samenkomsten zijn.
Kan je niet komen, kan je ons ook altijd vinden op de verschillende Comic Cons en Facts.
De volgende Comic Con is niet ver meer, dus kaartjes kopen allemaal !


Ik zou van deze gelegenheid ook iedereen nog een gelukkig nieuwjaar willen toewensen en voor de familie van Werner Ketels, die we onlangs veel te vroeg zijn verloren, veel sterkte toegewenst in deze donkere dagen nog.


Tot een volgende keer op een bijeenkomst of Con,


Signing off and computer, end program,

Tim Verbesselt