The Belgian Voyage Club vzw info@bvc.be

Meeting Antwerpen November 2018

Ik was vroeger al lid van BVC maar wegens tijdsgebrek ben ik er niet aan toegekomen om naar meetings en events te gaan van de club. Nu 2 jaar geleden had ik me terug lid gemaakt en ben ik naar een aantal edities van facts geweest en heb daar de mensen achter de schermen van de club beter leren kennen. Natuurlijk weeral wegens tijdsgebrek kwam het er weer niet van om naar de meetings te komen, maar vandaag was het moment aangebroken, de eerste meeting voor mij bij BVC in Antwerpen.

Na wat nader kennis te maken met de mensen gingen we van start. Thema was vandaag het kaartspel Star Trek Fluxx (net nieuw uitgekomen trouwens). Nooit iets gelijkaardig gespeeld maar kom, het gezelschap valt goed mee, de sfeer was gezet, dus we vliegen erin.

Nadat Kim en Kris ons met hand en tand de regels hadden uitgelegd, gingen we van start. Uiteindelijk viel het reglement goed mee (daar de regels van het spel toch constant veranderden ? ) en won ik met veel beginnersgeluk het eerste spel.

De kaarten werden opnieuw verdeeld en we starten opnieuw.
Het bleef duren, en de regels bleven zich aanpassen zodat het moeilijker en moeilijker werd om te winnen. (Het had misschien ook wel te maken met het feit dat we met veel meer spelers aan het spelen waren dan de bedoeling was maar alle, het was tof met een toffe bende, dus niet te klagen…)
Na een tijdje werd het wel tijd om af te sluiten en geen winnaar meer uit te roepen, anders was er geen tijd meer om een aflevering op te zetten en dat mag natuurlijk niet ontbreken.

In het begin van de meeting was al overeengekomen dat we de eerste aflevering van Discovery gingen kijken dus alles werd hiervoor klaargezet. Misschien had Murphy ermee te maken maar hier ging het wel even mis met de techniek. Eerst geen connectie met de speaker en daarna slechte internetverbinding met netflix.

Uiteindelijk kon de aflevering toch starten.

Maar Murphy had nog extra plannen met de computer en na een kwartier weer weinig of geen verbinding meer met netflix.
Het was dan toch al laat en hebben we beslist om de meeting te beƫindigen.

Ondanks onze goede vriend Murphy was het wel een zeer geslaagde namiddag, voor meerdere herhalingen vatbaar zelfs voor mij. Goed gezelschap en een vlotte babbel met gelijkgestemde mensen, meer moet dat niet zijn.

Op naar de volgende editie zou ik zo zeggen.

Tim